For foreldre
Denne seksjonen er ment som informasjon til foreldre med barn som spiller dette spillet.

Det hender vi får henvendelser fra foreldre til barn som spiller. Disse foreldrene lurer ofte på hva spillet dreier seg om, hva barnet gjør inne i spillet, om barnet blir utsatt for språkbruk eller inntrykk som barnet ikke har godt av og hvilken alder vi anbefaler at barn bør være i for å spille. Her vil vi prøve å gi litt informasjon rundt dette.

Mafiaspillet.no er et rent tekstbasert spill. Det vil si at brukeren sitter på en nettside som består av tekst og bilder. På denne nettsiden kan han klikke seg rundt på forskjellige sider for å gjøre ulike ting i spillet. Vanlige ting man gjør er å rane andre spillere, kidnappe folk og drepe andre brukere. Brukeren kan kommunisere med andre spillere og ta del i diskusjoner i forumet. Spillet bygger på temaet mafia, og i flere av funksjonene gjør man ting som ville vært ulovlig i virkeligheten. Alt dette gjøres via tekst (f. eks: "Du ranet en kiosk og kom deg unna med 200 kroner").

Selv om temaet i spillet kan oppfattes som voldelig, er hovedpoenget med spillet å samarbeide med andre og tenke smart for å komme langt. Spillet er et strategispill, og legger lite vekt på grafikk for å få fram hendelser. Det er derfor et ganske tydelig skille mellom det som skjer i spillet og det som skjer i den virkelige verden.

Gjennom spillet møter brukeren mange jevnaldrende. Når personer er skjult bak internettets "vegger", kan det oppstå situasjoner der brukere sender meldinger til hverandre med stygt/dårlig språk. Vi har et team med moderatorer som jobber for å sensure og slette slike meldinger og foruminnlegg, og vi utestenger også brukere som ikke kan oppføre seg. Målet er at spillet skal være rent for språk som barn ikke trenger å utsettes for.

Mange foreldre lurer på hvilken aldersgruppe vi tenker at spillet er ment for. Det er vanskelig å si noe konkret, ettersom vi ser at barn i nesten alle aldre har stor glede av spillet. Det er klart at barn under 10 år stort sett vil skjønne lite av hva spillet går ut på. Ettersom spillet også inneholder elementer av vold, vil vi anbefale at barnet bør være 15 år eller eldre for å spille.

Spillet kan spilles helt gratis, og de fleste bruker ikke penger. Derimot er det mulig å kjøpe ekstra fordeler (såkalte poeng) ved å sende sms, ringe inn eller bruke paypal. Dersom du som forelder er usikker på om ditt barn har et sundt forhold til pengebruk i spillet, er det visse ting som kan være lurt å gjøre. For eksempel kan telefonoperatøren din hjelpe deg med å sette beløpsgrenser på slike tjenester, evt sperre muligheten helt. Å ta en prat med barnet ditt om pengebruk, og hva som er akseptabelt og hvor grensene går er heller ikke dumt. Vi hjelper gjerne ved å sperre muligheten for å bruke ekte penger i spillet (enten for en spesifikk bruker eller for telefonnummere), og om du er usikker på om det har blitt brukt penger via din telefon må du gjerne ta kontakt.

Dersom du måtte lure på noe mer svarer vi gjerne på spørsmål. Se support.


Copyright © 2010-2013 Mafiaspillet    Betingelser    Personvern    For foreldre    Support